Новости

SMF - Just Installed!

Federal Bureau of Investigation

Gerard Bentley · 120

Gerard Bentley

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 25
  • Погледај го Профилот
на: Мај 22, 2020, 10:42:31 pm


WHAT WE INVESTIGATE:


1. Terrorisam-Меѓународен тероризам: насилни, кривични дела извршени од поединци и / или групи инспирирани од или поврзани со странски терористички организации или нации спонзорирани од државата.
Домашен тероризам: Насилни, кривични дела извршени од поединци и / или групи за понатамошни идеолошки цели кои произлегуваат од домашни влијанија, како што се оние од политичка, верска, социјална, расна или еколошка природа.


2. Public Corruption-Јавната корупција, најголем приоритет за кривично истражни истраги, претставува фундаментална закана за нашата национална безбедност и начин на живот. Може да влијае на сè, од тоа колку се обезбедени нашите граници и нашите соседства заштитени од тоа како се изрекуваат пресудите на судовите за тоа како се гради јавната инфраструктура, како што се патиштата и училиштата. Исто така, потребно е значителен број на џебовите на јавноста со издвојување даночни долари - се проценува дека јавната корупција ја чини владата на San Andreas и јавните милијарди долари секоја година. ФБИ е уникатно лоциран за борба против корупцијата, со вештини и способности за извршување на сложени прикриени операции и надзор.


3. Organized Crime-ФБИ е посветена на елиминирање на транснационалните групи на организиран криминал кои претставуваат најголема закана за националната и економската безбедност на Соединетите држави. Бирото открило дека дури и ако се отстранат клучните лица во една организација, длабочината и финансиската сила на организацијата честопати овозможуваат таа да продолжи, така што ФБИ ги таргетира сите организации одговорни за различни криминални активности. Бирото се потпира на искуство, обука и познавање на своите агенти; нејзините партнерства во рамките на разузнавачките служби и заедниците за спроведување на законот; и неговото присуство во светски рамки, користејќи постојани, координирани истраги и кривични и граѓански одредби од Законот за влијанието на ракетите и корумпираните организации (РИКО).
4. Violent Crime-Врвните приоритети на ФБИ се заканите за националната безбедност, но Бирото, исто така, продолжува да игра клучна улога во борбата против насилниот криминал во големите градови и локалните заедници низ San Andreas.ФБИ се концентрира на проблеми со криминалот кои претставуваат големи закани за општеството на San Andreas. Значајни инциденти со насилен криминал, како што се масовни убиства, снајперски убиства и сериски убиства, можат да ги парализираат целата заедница и да ги истегнат државните и локалните ресурси за спроведување на законот до нивни граници.
Gangs
Bank Robery
Acitve Shooter Resources


5. Weapons of Mass Destruction-ФБИ е водечка федерална агенција за реагирање на заканите од оружје за масовно уништување (СМД). Бирото истражува и собира разузнавачки информации за заканите и инцидентите поврзани со СМД за да спречи напади и да одговори на нив кога ќе се појават.
Mission & Priorities

Our Vison-Пред заканата преку лидерство, агилност и интеграција.
Our Mission-Да се заштити народот на San Andreas и да се поддржи Уставот на San Andreas.
Our Budget-Во фискалната 2019 година, нашиот вкупен буџет со непосредно финансирање е приближно 9,6 милијарди американски долари, вклучувајќи и зголемувања за подобро решавање на заканата од трговија со луѓе, за намалување на насилството поврзано со бандите и развој на алатки и техники за поразување на опасните уреди.
Our Motto-„Верност, храброст и интегритет“.
FBI Strategy

Стратегијата на ФБИ создава средства со кои ќе ја постигнеме нашата мисија и визија. Овој процес ги смета индивидуалните поделби одговорни за нивниот напредок, истовремено обезбедувајќи дека претпријатието колективно оди напред.
Стратегијата на ФБИ е усогласена хоризонтално за максимален ефект. Сите поделби користат каскаден процес, надгледуван од нашите извршни асистенти, кои ги врзуваат нивните активности назад кон нашата обединета стратегија со материјални цели.
Трите алатки и визуелни средства што се користат за комуникација на стратегијата на ФБИ вклучуваат:
Слика од Стратегијата, која обезбедува холистичка визуелизација за тоа како нашето видување, мисија, стратешки цели и основни вредности се поврзани едни со други.
Столбови на Стратегијата, кои ги покажуваат областите на кои треба да се фокусираме за да ја оствариме нашата визија во текот на следните три до пет години.
Стратегија за карти, која го мери напредокот и го информира раководството на ФБИ за напорите направени за исполнување на целите.
Стратегијата на ФБИ работи во соработка со Националната стратегија за безбедност, Стратешкиот план на Одделот за правда и директорот на Националната стратегија за разузнавање на Националното разузнавање. Исто така, тој е преработен за да се обезбеди дека се одразуваат стратешките императиви и иницијативи на директорот на ФБИ.
Спроведување на законот

1. Отпечатоци од прсти и друга биометрија
2. Проверки со пиштоли: Национален систем за проверка на инстант криминални позадини (NICS)
3. Портал за претпријатија за спроведување на законот (ЛЕПЕ)
4. Извештаи за униформа криминал (UCR)
1. ФБИ обезбедува разновидност на услуги, информации и обука кои вклучуваат биометрија - мерливи биолошки (анатомски и физиолошки) или карактеристики на однесување што се користат за идентификација на индивидуа. Отпечатоците од прсти се вообичаен биометриски модалитет, но други вклучуваат работи како ДНК, ириса, обрасци на говор, палми и шари. Во обид да се искористат новите технологии и да се подобрат идентификациите, Бирото го разви својот систем за следна генерација за идентификација (NGI), со кој на заедницата за кривична правда и се обезбедува најголемото и најефикасното електронско складиште во светот на биометриските и криминалните информации за историјата.

Со текот на годините, ФБИ и нејзините партнери во спроведувањето на законот и разузнавачките заедници користеле биометрика не само за да го потврдат идентитетот на поединецот (вие сте кои велите дека сте), но уште поважно, да сфатите кој е некој (со отпечаток од прст оставени на оружје за убиство или бомба, на пример), обично со скенирање на база на податоци за записи за натпревар.

ФБИ веќе долго време е лидер во биометрика. Користеше различни форми на биометриска идентификација уште од нашите најрани денови, вклучувајќи и преземање одговорност за управување со националната колекција отпечатоци во 1924 година. Неодамна, филијалата за наука и технологија на Бирото го создаде Биометрискиот центар за извонредност (BCOE) за да ја зајакне нашата способност за борба против криминалот и тероризам со најсовремена технологија за биометрија. Покрај BCOE, нашата служба за правда - со огромни складишта за отпечатоци од прсти и биографски податоци - е природен фокус на ФБИ за активности за управување со идентитетот. Како и да е, важна дополнителна работа поврзана со биометријата се спроведува од страна на ФБИ лабораторијата, како што се активности на ДНК, додека иницијативите за препознавање на глас и лице се водат во нашата Сектор за оперативна технологија.
Програма за глобални колекции Преку Глобалната програма за колекции, ние негуваме национални и меѓународни односи поврзани со биометрика за поддршка на борбата против тероризмот и другите напори за спроведување на законот. Нашите иницијативи вклучуваат:- Програма за надворешна биометриска размена (FBE): примарна мисија на оваа програма е да собира биометрика со висока вредност добиена од странски партнери за спроведување на законот. Биометриските записи се однесуваат на поединци кои се од интерес на земјите партнери, Соединетите држави или меѓународната заедница за спроведување на законот и вклучуваат лица поврзани со или соодветно осомничени за терористичка активност, ерегиозни злосторства или транснационална криминална активност.

-  Платформа за брзо снимање: Ова е тим за брзо распоредување, чии членови се подготвени да се распоредат во рок од четири часа за да ги поддржат националните и меѓународните специјални безбедносни настани, критични инциденти и други итни операции со услуги за брзо идентификување. Екипите на бегалци користат електронски уреди за фаќање отпечатоци и пребарување ФБИ, Министерство за одбрана и бази на податоци за криминални отпечатоци од ДХС.

- Програма за бегство: Оваа алатка за фаќање отпечатоци е напредок на многу успешните комплети за ККП, кои првично беа развиени за борба против театарските операции и им овозможија на иследниците на првите редови да соберат, складираат и да одговараат на податоците за отпечатоци. МБА, што може да се користи со паметен телефон или таблет издаден од ФБИ, е нова технологија и брзо стана менувач на игри кога се распореди во 2016 година. МБА и скенерот за отпечатоци ќе им овозможат на агентите на ФБИ и службените сили за задачи брзо да утврдат позитивна идентификација на сомнителни лица, на меѓународно и домашно ниво, што го олеснува спроведувањето на експедитивни теренски операции.

2.  Порталот за претпријатија за спроведување на законот (LEEP) е безбедна платформа за агенции за спроведување на законот, разузнавачки групи и субјекти за кривична правда. LEEP обезбедува веб-базирани истражни алатки и аналитички ресурси, а мрежното поврзување што го поддржува е незаменливо од другите платформи достапни за спроведување на законот. Корисниците соработуваат во безбедно опкружување, користат алатки за зајакнување на нивните случаи и споделување на одделенски документи.

3. Примарната цел на УЦР програмата е да генерира сигурни информации за употреба во администрацијата, работењето и управувањето со спроведување на законот; со текот на годините, сепак, податоците станаа еден од водечките социјални индикатори во земјата.
Програмата UCR се состои од четири збирки на податоци: Национален систем за известување засновани на инциденти (NIBRS), Систем за резиме на известување (SRS), Програми за убиства и нападнати лица од полициските службеници (LEOKA) и Програма за статистика на злосторства од омраза.


« Последно менување: Мај 23, 2020, 10:38:29 am Gerard Bentley »Gerard Bentley

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 25
  • Погледај го Профилот
Одговори #1 на: Мај 22, 2020, 10:46:36 pm
Апликации за FBI се OPEN
Треба да се верификувате на дискорд таму ви пишува во каналот верификација што треба да направите после тоа ќе можете да ги гледате останатите теми како на пример формуларот за аплицирање и останатите процедури итн...Isaiah Lynch

 • Moderator
 • Jr. Member
 • *****
  • Пораки: 50
  • Погледај го Профилот
Одговори #2 на: Мај 23, 2020, 12:17:12 am
gazenjeChangretta

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 35
  • Погледај го Профилот
Одговори #3 на: Мај 23, 2020, 09:19:29 am
Toa e toa shefeɪᴠᴀɴ ʀʏᴀɴ

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 28
 • trust no one.
  • Погледај го Профилот
Одговори #4 на: Мај 23, 2020, 12:08:46 pm
грмилицаMickey Carlos

 • STAFFTEAM
 • Jr. Member
 • *****
  • Пораки: 72
  • Погледај го Профилот
Одговори #5 на: Мај 23, 2020, 01:39:36 pm
"Ич не е добро"
Gerard Bentley

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 25
  • Погледај го Профилот
Одговори #6 на: Мај 23, 2020, 03:02:16 pm
НАПОМЕНА: Имам проблем со резолуцијата и некое време ќе биде shit резолуцијата на мојте рп акции.


Changretta

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 35
  • Погледај го Профилот
Одговори #7 на: Мај 23, 2020, 03:28:44 pmGerard Bentley

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 25
  • Погледај го Профилот
Одговори #8 на: Мај 23, 2020, 03:35:18 pmChangretta

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 35
  • Погледај го Профилот
Одговори #9 на: Мај 23, 2020, 04:24:37 pmGerard Bentley

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 25
  • Погледај го Профилот
Одговори #10 на: Мај 23, 2020, 05:29:48 pmGerard Bentley

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 25
  • Погледај го Профилот
Одговори #11 на: Мај 23, 2020, 10:46:23 pm
Ќе бидат прееголеми сликите бидејѓи имам проблем со резолуцијата