Новости

SMF - Just Installed!

Апликации за Gamemaster (LOCK)

Ceviatto · 227

Ceviatto

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
  • Пораки: 500
  • Погледај го Профилот
на: Јули 26, 2020, 02:03:42 am
Ве известуваме дека апликации за гамемастери ќе бидат пуштени денес  [26.07.2020 во 15:00 часот и тие ќе траат до 00:00 часот]. Изборот ќе се врши на [ден 27.07.2020 од 17:00 часот до 20:00 часот]. Се што треба е да ги прочитате условите и да ги исполнувате критериумите.

- Левел 20+
- Да немате направено измама на серверот.
- Да не сте затворени во DH во последниов месец.[Доколку имате лежено ДХ од 26.06 па наваму немате право на пријава]
- Лидери немаат право на пријава, имаат само обични играчи.
- Да немате никакви читови, клео скрипти кој што ви помагаат во игратПРИЈАВА :

- NickName :
- Level :
- Слика од /stats :
-Години :
- Колку дневно можите да сте активни :
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) :
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) :
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) :
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација :
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) :Тие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!
« Последно менување: Јули 27, 2020, 06:09:14 pm l o c k w o o d »Wesley

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 31
  • Погледај го Профилот
Одговори #1 на: Јули 26, 2020, 03:09:10 pm
Ве известуваме дека апликации за гамемастери ќе бидат пуштени денес  [26.07.2020 во 15:00 часот и тие ќе траат до 00:00 часот]. Изборот ќе се врши на [ден 27.07.2020 од 17:00 часот до 20:00 часот]. Се што треба е да ги прочитате условите и да ги исполнувате критериумите.

- Левел 20+
- Да немате направено измама на серверот.
- Да не сте затворени во DH во последниов месец.[Доколку имате лежено ДХ од 26.06 па наваму немате право на пријава]
- Лидери немаат право на пријава, имаат само обични играчи.
- Да немате никакви читови, клео скрипти кој што ви помагаат во игратПРИЈАВА :

- NickName : Wesley Howard
- Level : 30
- Слика од /stats :  https://imgur.com/a/fS6pJ1s
-Години : 15 bro
- Колку дневно можите да сте активни : 3-4h
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :Сите ги знам
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) : /areport /goto /gethere /port /recon  /pomosalt /gon /goff /getcar /gotocar /rtc /rtcavta /arespawn /gpm
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 10ка
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) : 10ка заедно у војска бевме
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација : Да да знае ме Simon i Paskalot brziot
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) : сум  бил GameMaster на серверов  си ја знам работата ке ви наведам накратко како би работел.
GameMaster е една од поодговорните работи на серверот заедно со Adminite. Исто така кога се пријавуваш за GameMaster
треба да размислиш дали можеш да ја работиш својата работа , јас сосема сум сигурен дека можам да ги
извршувам должностите , и мислам дека можам да ги задоволам GameMaster Менаџерите.

Ке почнам од почетници оваа врста на помош е најбитна бидејки играчот е -3лвл и му треба вистинска помош
во случај да мгаат, кје се потрудам да ги упатам кон правилникот на серверот , односно рп правилата , правилата на серверот
и слично , бидејки секој почетник треба да е убаво услужен од страна на GM / АДМИН , исто така
ке им објаснам како да направат пари , со цел да можат со тие пари да рпаат , купат олд тимер и да рпаат
исто така кје им кажам како да прават свој сумулации и што значи тоа. Исто така кје им ги кажам сите
анимации на серверот со цел за подобро РолеПлау.
исто така кје им помогнам околу /ме /до /тру командите
/асклист = бидејки повејкето бараат ТП а се 3+ лвл кје им објаснам дека несмееме и да појдат на рп начин
односно да повикаат такси.
 Исто така доколку некој бара РЕФИЛЛ , РЕПАИР кје му објаснам дека на серверот има Механичар работа
и дека може да ги повика на рп начин со командата /сервице.
Читери- Доколку забележам некој сомнителен , веднаш ке почнам да го следам со командата рцон , доколку
играчот користи недозволени средства  кје сликам 5слики каде што ги користи тие читови за да имам доказ ,
потоа кје го банирам , или лоцк ацц и веднаш кје прикачам форум во банирани играчи
репорт со командата /арепорт и кје почнам да го следам играчот кој што е пријавен , доколку прави нешто
што не е дозволено веднаш кје сликам и ке казнам  според правилата.
Толку е доволно за преку Форум да се покажам , но ингаме имам за прекажувајне многу,
се надевам кје добијам  шанса ви благодарам на разбирането , со почит Wesley HowardТие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!John_Howard

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 5
  • Погледај го Профилот
Одговори #2 на: Јули 26, 2020, 03:21:20 pm
Ве известуваме дека апликации за гамемастери ќе бидат пуштени денес  [26.07.2020 во 15:00 часот и тие ќе траат до 00:00 часот]. Изборот ќе се врши на [ден 27.07.2020 од 17:00 часот до 20:00 часот]. Се што треба е да ги прочитате условите и да ги исполнувате критериумите.

- Левел 20+
- Да немате направено измама на серверот.
- Да не сте затворени во DH во последниов месец.[Доколку имате лежено ДХ од 26.06 па наваму немате право на пријава]
- Лидери немаат право на пријава, имаат само обични играчи.
- Да немате никакви читови, клео скрипти кој што ви помагаат во игратПРИЈАВА :

- NickName :John_Howard
- Level : 4
- Слика од /stats :
-Години :15
- Колку дневно можите да сте активни :4-5 saati
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :Pojke od pola
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) :/getcar /rtc /goto /gethere /freeze /unfreeze /goff /gon /aa /g /kick /o /port
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 7
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) :9
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација : Ne
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) : Nikogas ne sum bil sakam da go prodam toa sakam da vidam kako se pomaga so se raobti da si zaposnaam novi prijateli da si pomagam da si uzivam :D.Jas vo zivotot na samp sum bil edna lider na Vector Life Name:Kieran Trippier no nikogas ne sum probal da bidam Gamemaster zatoa sakam da bida toa . [Pozdrav]Тие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!
« Последно менување: Јули 26, 2020, 03:37:40 pm John_Howard »Vasquezz

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 19
  • Погледај го Профилот
Одговори #3 на: Јули 26, 2020, 03:23:55 pm
Ве известуваме дека апликации за гамемастери ќе бидат пуштени денес  [26.07.2020 во 15:00 часот и тие ќе траат до 00:00 часот]. Изборот ќе се врши на [ден 27.07.2020 од 17:00 часот до 20:00 часот]. Се што треба е да ги прочитате условите и да ги исполнувате критериумите.

- Левел 20+
- Да немате направено измама на серверот.
- Да не сте затворени во DH во последниов месец.[Доколку имате лежено ДХ од 26.06 па наваму немате право на пријава]
- Лидери немаат право на пријава, имаат само обични играчи.
- Да немате никакви читови, клео скрипти кој што ви помагаат во игратПРИЈАВА :

- NickName : Gray Vasquez
- Level : 27
- Слика од /stats : https://imgur.com/a/Z3WCmJN
-Години : 13-14
- Колку дневно можите да сте активни : 4-5h
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :10
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) : /go , /goto , /gethere , /port , joinorg , recon , setvw , /aa , /g , /pomoslist , /areport.
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 10
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) : 10
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација : Samo lider ako se smeta administracija
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) : Zatoa sto nesum bil i znam da pomagam dovolno i da gi sluzam igracite na serverov , mislam nemora da sum jas ama sepak dobro se poznavam na vl igram od 2019 septemvri go znaev od 2018 ama ne igrav na nego zatoa sto neznaev kakov e a sea sum zapoznaen so serverov,isto taka bugovi naogjam sekoj den i mislam deka ke pomognam  :)Тие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!ArnoldStevensos

 • Гостин
Одговори #4 на: Јули 26, 2020, 03:41:25 pm
- NickName :Arnold_Stevensos
- Level :5
- Слика од /stats :https:[https://imgur.com/wp8EVm6][/https://imgur.com/wp8EVm6l]
-Години :15
- Колку дневно можите да сте активни :4h
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :10
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) :/port/gethere/goto/gotocar/getcar/slap/rtc/kick/unfreeze/freeze
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 6
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) :10
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација :ne
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) :Zdravo jas sum Arnold_Stevensos Jas bi sakal da bidam gamemaster bidejki znaam da pomagam na igraci ako imaat nekakov problem ce pomagam na pocetnici ako im treba nesto da im kazam aktivnos e imam po 3-4h na den.


Тие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!
« Последно менување: Јули 26, 2020, 09:17:21 pm ArnoldStevensos »PaulGonzalezz

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 7
  • Погледај го Профилот
Одговори #5 на: Јули 26, 2020, 03:45:27 pm
Ве известуваме дека апликации за гамемастери ќе бидат пуштени денес  [26.07.2020 во 15:00 часот и тие ќе траат до 00:00 часот]. Изборот ќе се врши на [ден 27.07.2020 од 17:00 часот до 20:00 часот]. Се што треба е да ги прочитате условите и да ги исполнувате критериумите.

- Левел 20+
- Да немате направено измама на серверот.
- Да не сте затворени во DH во последниов месец.[Доколку имате лежено ДХ од 26.06 па наваму немате право на пријава]
- Лидери немаат право на пријава, имаат само обични играчи.
- Да немате никакви читови, клео скрипти кој што ви помагаат во игратПРИЈАВА :

- NickName :Joshep_Boseman
- Level : 7
- Слика од /stats : //
-Години :14
- Колку дневно можите да сте активни :6-7hrs
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :10
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) :/gon /goff /up /down /pkill /unfreeze /freeze /rtc /getcar /gotocar /rtcavta /port /joinorg
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 10
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) :10
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација : Lider
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) :Pa vaka bidejki znam da si ja vrsam svojata dolznost,nemam prekrseno pravila na forum i ingame isto taka,iskusen sum kao gamemaster dokolku postignam funkcija GM 1 na Serverot ke mi bide Mnogu milo isto taka imav sansa za gm dodeka bev lider ali nemav 1+mesec u lider tim zatoj mislam deka treba da mi se pruzi sansa <3 Fala #GLALLТие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!
« Последно менување: Јули 26, 2020, 07:16:05 pm PaulGonzalezz »Rale_Firenzo

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 12
  • Погледај го Профилот
Одговори #6 на: Јули 26, 2020, 04:15:53 pm
Ве известуваме дека апликации за гамемастери ќе бидат пуштени денес  [26.07.2020 во 15:00 часот и тие ќе траат до 00:00 часот]. Изборот ќе се врши на [ден 27.07.2020 од 17:00 часот до 20:00 часот]. Се што треба е да ги прочитате условите и да ги исполнувате критериумите.

- Левел 20+
- Да немате направено измама на серверот.
- Да не сте затворени во DH во последниов месец.[Доколку имате лежено ДХ од 26.06 па наваму немате право на пријава]
- Лидери немаат право на пријава, имаат само обични играчи.
- Да немате никакви читови, клео скрипти кој што ви помагаат во игратПРИЈАВА :

- NickName :Rale_Firenzo
- Level : 31
- Слика од /stats : https://imgur.com/a/M8KK1hD
-Години :14
- Колку дневно можите да сте активни :Kolku sto ke mi kazite vie tolku ke bidam aktiven
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :10
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) :/goto,/gethere,/domene,/pomoslista,/port,/getcar,/gotocar,/up,/down,/slap,/kick ako si gm3
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 10
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) :10
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација : Sum bil gm3 2pati
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) :Zato sto znam kako da mu pomognam na sekoj igrac koj mue potrebna pomos, znam kako da postapam so igracite koi gi krsat pravilata na serverot, imam iskustvo aktiven.Тие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!Caldrone

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 3
  • Погледај го Профилот
Одговори #7 на: Јули 26, 2020, 05:38:21 pm
Ве известуваме дека апликации за гамемастери ќе бидат пуштени денес  [26.07.2020 во 15:00 часот и тие ќе траат до 00:00 часот]. Изборот ќе се врши на [ден 27.07.2020 од 17:00 часот до 20:00 часот]. Се што треба е да ги прочитате условите и да ги исполнувате критериумите.

- Левел 20+
- Да немате направено измама на серверот.
- Да не сте затворени во DH во последниов месец.[Доколку имате лежено ДХ од 26.06 па наваму немате право на пријава]
- Лидери немаат право на пријава, имаат само обични играчи.
- Да немате никакви читови, клео скрипти кој што ви помагаат во игратПРИЈАВА :

- NickName : Jack Caldrone
- Level : 41
- Слика од /stats : https://imgur.com/a/fSz9IpJ
-Години : 15
- Колку дневно можите да сте активни : 5-6 saata mos i poveke
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) : 10
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) : /gon /goff /pkill /prespawn /port /goto /gethere /pomoslista /pomosalt /getcar
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) :  10
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) : 10
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација : Da
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) : Pa mislam deka treba da bidam zatoa so sakam da pomagam i se trudam na site da bide pomognato ing.Ne mi e prv pat da igrm i da bidm del od staff team na server.Poznat sum :)Тие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!MaxRodrigez

 • STAFFTEAM
 • Newbie
 • ***
  • Пораки: 12
  • Погледај го Профилот
Одговори #8 на: Јули 26, 2020, 08:31:08 pm
Ве известуваме дека апликации за гамемастери ќе бидат пуштени денес  [26.07.2020 во 15:00 часот и тие ќе траат до 00:00 часот]. Изборот ќе се врши на [ден 27.07.2020 од 17:00 часот до 20:00 часот]. Се што треба е да ги прочитате условите и да ги исполнувате критериумите.

- Левел 20+
- Да немате направено измама на серверот.
- Да не сте затворени во DH во последниов месец.[Доколку имате лежено ДХ од 26.06 па наваму немате право на пријава]
- Лидери немаат право на пријава, имаат само обични играчи.
- Да немате никакви читови, клео скрипти кој што ви помагаат во игратПРИЈАВА :

- NickName :Max_Rodrigez
- Level : 20 (Bev 21 pred backup)
- Слика од /stats :  https://imgur.com/FdlPwNJ
-Години :13
- Колку дневно можите да сте активни :4-5h
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :7-8
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) : /pomoslista /pkill /gon /goff /slap /goto /gethere /gpm /arespawn /rtcavta
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 7-8
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) :8-9
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација : Ne
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) : Па доколку би бил избран за Gamemaster најпрвин би решавал /pomoslista и не би се грижел за својот имот да си го средам и парите како што праваат другите Admini и Gamemasteri ке одат /off ке дадат оглас и пак ке одам /on но јас ке се грижам играчите да имаат средена игра, но јас ке пробам да им помогнам да го решат секој проблем што го имаат на Серверот. Нема да се карам со АDMINI Leaderi и другите колеги од Gamemaster тимот. Ке се обидам да спецам читери и некој доколку прекрши некое рп правило јас би сликал или снимал и би кажал на /aa да се затвори тој и тој и истот тој доказ би го поставил на форумот. Ке пробувам да се грижам на играчите да им се исполни секое барање за помош дали е тоа за РП или пак за некакво барање на ПОМОШ. Не би мешал вера, политика итн итн во ИГРАТА не би се карал по Facebook групите, не би злоупотребувал Админ/ГМ Команди. Мене доколку ме изберете можам да направам 50-60H за брзо време и да имам доста одговори, нема да дадам живот за еден одговор на пример играчот вели /pomos може до мене 5ка јас ке кажам на /аа 5ка /pomoslist он да не ми врати во привте 2 сец и јас да пишам на помошот зафатен, Тоа е безсмислено навистина бидејки Админот/Гм можеби има лоша интернет конекција и не стигнал да одговори а јас него одговорот да му го крадам. Ке се потрудам да ги почитувам сите правила од гамемастер/Админ тимот кој се зададени од ГМ МЕНАЏЕРОТ, нема да се умилкувам за поголема функција ке пробам да сум еден од најдобрите ГАМЕМАСТЕРИ.Тие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!
« Последно менување: Јули 26, 2020, 08:41:37 pm MaxRodrigez »ArnoldStevensos

 • Гостин
Одговори #9 на: Јули 26, 2020, 09:13:41 pm
"]
- NickName :Arnold_Stevensos
- Level 5
- Слика од /stats :"[stats][/stats]
-Години :15
- Колку дневно можите да сте активни :4h
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :10
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) :/port/gethere/goto/gotocar/getcar/slap/rtc/kick/unfreeze/freeze
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 6
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) :10
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација :ne
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) :Zdravo jas sum Arnold_Stevensos Jas bi sakal da bidam gamemaster bidejki znaam da pomagam na igraci ako imaat nekakov problem ce pomagam na pocetnici ako im treba nesto da im kazam aktivnos e imam po 3-4h na den."


Тие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!Bojan_Bonaparta

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 4
  • Погледај го Профилот
Одговори #10 на: Јули 26, 2020, 11:41:44 pm
ПРИЈАВА :

- NickName : Broks Cordelone      EX: Bojan Bonaparta

- Level : 30

- Слика од /stats :   https://imgur.com/a/OtAPEXm

-Години : 15

- Колку дневно можите да сте активни : od sabajle do kun 12satot mozam da izigram okolu 4-5 satovi- posle 00 navecer mozam ushte 3-4

- Колку гамемастер команди познавате(1-10) : sum bil i porano gm na vl- 1/10 - 10 (znam i comandi za pogolemi admini sum imal svoj srw )

- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) :/gon /goff /goto /gethere /getcar /gotocar /rtc /rtcavta /arespawn /entercar /agoto /sethp /setarmor /cc /onoff /fv /fixveh /armorall /healall /freeze /unfreeze /pomoslista /check

- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 10/10  za kaznuvanje znam se so treba procitav kolku odat kaznite i slicno (no sepak e gm nelider)

- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) : 10 - od samiot pocetok sum bil najprvo lider md pa up lcn potoa samowolen down potoa gm

- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација :da gamemaster i lider povise pati

- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) : Mislam deka  ne bi trebalo da imam precki bidejki imam iskustvo na serwerot od samiot open dolgo vreme sum igral,sum imal saca da sum i gm ama ne bev vraten posle openot, lider sum bil mnogu pati no poradi menuvanje na petkite bev down a i nekogas zemav samovolen poradi problemi so shkoloto i privatni problemi
mislam deka treba da sum gm bidejki sum posveten na srw ne igram za imot tuku sum aktiven i hard rp  POMAGAM ZA TOA IAKO NE SUM GM SUM POMOGNAL NA SITE KOLKU SHTO MOZAM, kako gm ke bidam ushte pohrabar i ushte povkje ke igram ke dadam se od sebe, ke se trudam srw to da odi se nanapred posle ovaa trgicna slucka so drugarot Jacob Wood. lesna mu zemja. blagodaram se nadevam deka ke sum izbran
« Последно менување: Јули 27, 2020, 03:17:49 am Bojan_Bonaparta »Garcia -_-

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 4
  • Погледај го Профилот
Одговори #11 на: Јули 27, 2020, 03:50:11 pm
Ве известуваме дека апликации за гамемастери ќе бидат пуштени денес  [26.07.2020 во 15:00 часот и тие ќе траат до 00:00 часот]. Изборот ќе се врши на [ден 27.07.2020 од 17:00 часот до 20:00 часот]. Се што треба е да ги прочитате условите и да ги исполнувате критериумите.

- Левел 20+
- Да немате направено измама на серверот.
- Да не сте затворени во DH во последниов месец.[Доколку имате лежено ДХ од 26.06 па наваму немате право на пријава]
- Лидери немаат право на пријава, имаат само обични играчи.
- Да немате никакви читови, клео скрипти кој што ви помагаат во игратПРИЈАВА :

- NickName :Ryan Washington (shefeee)
- Level : 11
- Слика од /stats : https://imgur.com/a/cT5sLHI
-Години :15
- Колку дневно можите да сте активни :5h (ako odam na praksa/rabota po 4h ) 
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :свите ѓи знам 10/10
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) :/gon /goff /freeze /unfreeze /port /g /go /aa /pomoslista /goto /gethere /domene /getcar /arespawn /check
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 10
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) :10
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација : сум  бил
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) :Мислам дека заслужувам гамемастер поради тоа што ја знам таа работа - да помогам да играчите односно играчите продолжуваат да играат на серверот доколку има активен Стаф Тим - односно им ја исполнуваме желбата за играње и понекогаш и ги забавуваме. Играчите се дојдени за да играат на серверот за да играат слободно на серверот без никој да им го смени расположението. Со тоа што тие нема да се нервираат од многу чекање на /pomos или /report или /pocetnik. Јас како играч знам да бидам толерантен кон другите играчи - со неколку исклучоци од порано што сум добил опомена.  Најнормално ќе помагам на играчите - ќе се грижам да им помогнам колку што треба односно нема да бегам одма , доколку има дополнителни прашања за разлика од прашањето на /pomos или /pocetnik ќе му го одговорам , се разбира доколку го знам. Ќе бидам активен и ќе ги следам /reportите од кој валидните репорти ќе ги следам и доколку некој прекршува правила најпрво ќе го сликнам со f8 и потоа ќе пријавам на /aa односно на staff тимот за да го затворат играчот. Па доколку има недоразбирања или барање на доказ ќе бидам спремен со слика. Активноста ќе ја покачам како гамемастер , и нема да се тркам со другите кој највеќе ќе има одговорено , туку кој колку може. Ќе пробам да им помогнам на сите останати во најбрз можен рок и се друго околу потребата на помош. Сега , како гамемастер нормално ќе ѓи почитувам останатите гамемастери , админи - па и играчи , односно ќе ѓи толерирам и нема да навредувам назад доколку ме навредад они , туку само ќе си сликнам слободно и ќе добие одредена казна. Доколку некој има замерки со моето однесување какво што било , тоа е поради тоа што сум бил само инвајт некаде - а тоа е друго како и позиција гамемастер , како што реков ќе си го сменам моето однесување. Дека сум Silver User ќе се грижам и за /dc chatot - доколку некој спама или пцуе , навредува ќе биде сликнат и казнет од страна на админите. Ќе ги забавувам играчите со /евенти во доцните часови поради тоа што тогаш имам повеќе време за играње. Е сега какво однесување ќе имам со останатите играчи , вака.
Доколку некој викне /pomos и му е потребна помош , ќе се телепортнам до него и најпрво што ќе кажам е:
/b Добар ден драг играчу , како ќе можам да ви помогнам?
Доколку играчот веќе нема прашања ќе средам со него и ќе му кажам.
/б Имајте пријатна игра
Доколку некој ја искористи командата /репорт јас најпрво ќе отидам рекон на репортнатион ИД и ќе следам што се случува , доколку забележам нешто забрането ќе пробам да сликнам колку слики што можам за да имам доказ од случката.
Исто така ќе пријавувам и непотребни /askq и /report.
Како непотребни /репорти се подразбира /репорт кој не е во валидна форма , односно не ги содржи бараните податоци.
Како треба да изгледа репорт: /report пр. 12 - ДМ
Како не треба да изгледа репорт: /report ДОЈДЕТЕ ДО МЕНЕ МИ ТРЕБА ПОМОШ или друго.
Пцовките исто така ќе се казнуваат строго. Понекогаш и со /warn од кои 5 /warn може да се добие БАН засекогаш.
Доколку некој користи Чит , исто така мора да се има доказ со слика , но сепак доколку некој користи чит АнтиЧит командата стига кај Стаф Тимот.
Доколку некој побара /pocetnik веднаш треба да се телепортнеме до играчот и да му помогнеме , поради тоа што некој може е нов на серверот како почетник и неможе да се снајде.
Кон почетниците треба да имаме коректно однесување за да не сватат како Добар Сервер
на кој би продолжиле да играат. На почетниците ќе се посветиме повеќе време на објаснување на серверот.
Јас , како гамемастер доколку отидам до некој почетник кој не ги знае моменталните локации на најважните работи , ќе тпнам кола - по можност рент или моја кола и ќе му покажам локациите на неколку минути , за да не користам толку време од телепортирање до локации и телепротирање на играч. За сето ова најпрво треба да имам одобрение од Гамемастер Манаџерот
дали ќе може да посветам повеќе време на еден почетник.
Доколку тој ги свати работите на серверов - ќе пријавам дека работата ми е завршена со тој почетник
и ќе продолжам да помагам на останатите.
Телепортирањето на играчи до некоја локација е одобрено до 3ти левел освен ако е за потреба од РП.
Доколку некој е поголем левел и побара тп до играч или локација , ќе го замолам со тоа што:
/б Играчу ќе ве молам снајдете се на рп начин.
/б Можете тоа да го направите со командата /service и Такси.
Доколку некој има недостаток од мала сума на пари , вреди да му додадеме малку ако е стварно од брзање.
Но доколку некој е поголем левел и бара пари од Стаф тимот тоа ќе следи вака.
/б Играчу , забрането ни е давањето на пари на Играчи
/б Можете да заработите пари од пр. Фарма или Рудар. Доколку незнаете каде се локациите ќе можам да ве тпнам.
За однесувањето на /аа чатот несмееме да се ругаме - караме со останатите. Мораме да се почитуваме.
Секогаш ќе ги почитувам гамемастерите и админите , макар и да се помала функција од мене , вреди да им се даде почит.
Како гамемастер - несмеам афк да седам повеќе од 10 минути како /оff duty. А доколку седам афк и 1 минута како
/on duty ми следува реп довн.
Како гамемастер тука ќе сум во рпањето односно ќе ги следам настаните каде што се рпа.
Доколку лидерот побара тп на играч и има причина ќе може да го телепортирам.
Доколку лидерот побара тп на играч а играчот е афк - следи пријава на /аа чатот и /kick од серверот - причината Афк при РП.
Како гамемастери , ние несмееме да бараме реп упови или уп на функција , туку ќе ги добиеме тие работи само ако ги заслужиме и бидеме активни.
Исто така и додека во вечерните часови се останува Афк. Ќе ги следам тие играчи со АФК WL - кои ќе се казнуваат со казна од 30 минути затвор и /kick од серверот.
ПРЕД секој одговор на /askq ќе пријавам на /аа чатот дека идам до Тој и Тој ид за да му помогнам
и ќе се телепортирам до него.
Додека помагам на играчот и некој друг ме бара , нема да отидам до другиот и да го оставам моменталниот играч на кој сум му помагал туку ќе се потрудам да му помогнам и одговорам на неговите прашања па ќе отидам до друг.
На завршување од помошта на некој играч - ќе пријавам на /аа чатот
дека сум средил со тој играч - тоа ќе изгледа вака:
/aa id 20 - sredeno.
Пријавувањето на играч кој крши правило би изгледало вака:
/аа ид 20 - МГ имам слика!
И друго све да не набројувам , имам добро познавање со тоа знам многу гамемастер команди и друго
Ветувам дека играчите ќе бидат среќни од мене.
И дека ќе им го исполнам нивното незнаење на некоја работа.

2апликација ако не биде од првата хехе
Целата моја САМП кариера сум бил низ разни сервери во администрација  , со тоа значи имам големо искуство со таа функција (GameMaster) . Заслужувам да бидам GameMaster затоа што ги владеам сите правила на овој сервер , добро сум подучен со управување на таа функција . Помагањето на играчите ( посебно почетниците ) ми е добрата страна во досегашната SAMP кариера поради тоа што имам помогнато и како најобичен играч имам помогнато на многу играчи , и ќе помагам на тие играчи што им треба помош.
Доколку некој ја искористи командата /report јас најпрво ќе отидам /recon на играчот и ќе следам што се случува , доколку играчот прекрши некое правило јас одма ќе пријавам на /aa со соодветни докази за прекршеното правило .
Како не правилен /report се подразбира оној /report кој не е во валидна форма , што значи , барање помош на /report или користење за глупости ..
Како би изгледал еден правилен /report ? - /report ID pricina
Како не би изгледал правилен /report ? - /report (random ID) Дојдете до мене ми треба помош или видете /pomoslista
Доколку некој побара /pomos ќе пробам да му помогнам колку што можам , доколку не можам ќе побарам некој друг админ / гамемастер да дојде да му помогне , или ќе прашам на /aa
Доколку некој друг играч ме бара додека помагам на тој каде што сум TPNAT , јас нема да одам до него и ќе му помогнам на моменталниот играч , одкога ќе му помогнам на моменталниот играч ќе му папишам /b Prijatna igra , а потоа ќе отидам до другиот играч кој ме побарал и ќе се обидам да му помогнам.
Доколку почетниците побараат /pocetnik јас прво ќе известам на /g chat неговиот ID , и доколку сум прв ќе се портнам до него и ќе се обидам да му помогнам.
Доколку некој креира акаунт и е почетник на серверот , ќе се тпам до него без да побара ни /pomos ни /pocetnik туку ќе се портам и ќе го прашам дали сака да му го покажам серверот и ќе му посакам ПРИЈАТНА ИГРА.

Тие што ќе бидат прифатени за ТЕСТ ќе им биде едитирана апликацијата и ќе чекаат да добијат ПМ на форум за инструкции.
Тие што нема да ги исполнувате условите ќе ви бидат бришани апликациите и ќе бидите банирани на форум(10 ДЕНА).
ПРИЈАВИТЕ МОРА ДА ВИ БИДАТ ЦИТИРАНИ ВО СПРОТИВНО НЕМА ДА ВИ БИДАТ ВАЖЕЧКИ !!!
« Последно менување: Јули 27, 2020, 03:52:50 pm Garcia -_- »Snoopy_Swansonn

 • Newbie
 • *
  • Пораки: 2
  • Погледај го Профилот
Одговори #12 на: Јули 27, 2020, 05:04:14 pm
- NickName :Snoopy_Swanson
- Level :7
- Слика од /stats : https://imgur.com/a/2V0kY0u
-Години :14
- Колку дневно можите да сте активни :4-5saata
- Колку гамемастер команди познавате(1-10) :skoro site
- Набројте неколку гамемастер команди(мин 10) : /port /goto /gethere /gpm /go /fv /ftc /kick /slap /pkill
- Познавање на РП ПРАВИЛА(1-10) : 9.5
- Колку го познавате нашиот сервер(1-10) :9
- Дали некогаш сте биле дел од VectorLife Администрација :da
- Зошто мислите дека треба да сте гамемастер на нашиот сервер(мин 150 зборови) zatoa sto imam iskustvo, znam pravila sum bil del od vl staff team, imam nad 13godini i znam povekje raboti za serverot.l o c k w o o d

 • Co-Admin
 • Newbie
 • ****
  • Пораки: 6
  • Погледај го Профилот
Одговори #13 на: Јули 27, 2020, 06:01:41 pm
Избрани Gamemaster's од апликацијата се :

Wesley Howard

Gray Vasquez

Jack Caldrone

Ryan Washington

Broks Colderone


Со среќа на избраните !